Forum
Door: Isis
Blijf op de hoogte en volg Isis
28 Oktober 2010 | India, Calcutta
Vandaag waren we wat later wakker en ik heb Lenny nog maar even laten liggen. Zoals de voorgaande dagen de bijlessen wiskunde georganiseerd en Lenny instructies gegeven voor zijn werk. In zijn werkhouding komt nu wel verbetering gelukkig.
Een Ierse vrouw die nu in het huis van de Gomes logeert en hier voor drie weken is, kwam vanmorgen ook langs, we hebben wat tijd doorgebracht met de jongere kinderen. We waren te laat voor de lunch en zij stelde voor om naar het Forum te gaan. Het is nu haar derde keer dat ze hier komt, dus ze kent de stad ook wat beter. Eigenlijk wilde zij met de taxi gaan, maar we zijn toch met de bus gegaan. Het blijft een gedoe, want wij kunnen niet ontcijferen welke bus waarheen gaat. Ook voor de mensen hier blijkt dat het niet altijd duidelijk is. Je moet echt de namen van de stopplaatsen kennen. De kaartjes verkopers die in de deuropening van de bussen staan roepen de bestemming. Maar ook vandaag is het weer gelukt. Deze rit was langer en daarom moesten we nu 6 roepees (12 cent) betalen. Het Forum bleek een, zelfs voor onze begrippen, luxueus warenhuis te zijn. We hebben daar een frietje van MacCain gegeten en vervolgens nog wat rond gekeken. Eigenlijk vind ik het ongepast om daar te zijn terwijl je de andere kant van de samenleving steeds beter leert kennen. Dit is echt voor de superklasse. We hebben nog wat boodschapjes gedaan in een food bazaar. En toen weer met de bus terug. Dit keer konden we duidelijk horen dat de bus richting Sealdah ging, de wijk waar wij zitten. Rond een uur of vijf waren we terug.
Tussendoor kijk ik steeds even bij de kleine Anita, die moederziel alleen ziek ligt te zijn. Voor de kleintjes zijn er mashies, een soort oppas moeders. Naast de kinderen slaan doen ze niet veel meer met ze. Pedagogisch gezien erg slecht dus, ze worden ook niet gecorrigeerd door ze te vertellen wat er wel van ze verlangd wordt, zodat het voor de kinderen onduidelijk blijft hoe zich dan wel moeten gedragen. Lenny ergert zich er rot aan hoe sommige kinderen met de katten op het school terrein omgegaan en hij springt constant in de bres voor vooral de twee jonge poesjes. Aangezien Sr. Cyril gek is op katten kan zij dat ook maar beter niet zien, ook met betrekking tot de kinderen zelf, die zouden dan de wind van voren krijgen.
Hmm ... doordat ik vandaag kleine Anita veel bij mij op schoot heb gehad, vond ik vanavond met de luizencontrole ... ja, natuurlijk een luis. Maar dat was te voorspellen geweest. Zo zagen we vanmiddag op de brug waarover we naar de overkant van de weg kunnen lopen, een vrouw uitgebreid haar haar controleren op luizen, nou er zaten er zeker een paar op haar kammetje, te zien aan haar druk bewegingen. Maar goed blijven controleren en dagelijks kammen, om erger te voorkomen. Elkaar “vlooien” is hier trouwens een soort culturele aangelegenheid.
Nog even wat anders: Allemaal bedankt voor jullie felicitaties, erg leuk om te ontvangen!! Ik heb hier trouwen ook een mobiel telnr.: 9674085314, ik weet alleen niet zeker wat je ervoor moet zetten, volgens mij 0091, voor het geval...? Allemaal weer bedankt voor de reactie op deze site, op naar de volgende avonturen.
28 Oktober 2010 - 11:47
Tabiet:
Wat een prachtige kleuren heeft je verjaardagsjurk :) Zelfs op het internetscherm komen ze door! Leuke foto van jou en de in de wit geklede Lenny!! x Tabiet