Cadeautjes
Door: Isis
Blijf op de hoogte en volg Isis
25 Oktober 2010 | India, Calcutta
Vanmorgen stond het jongste zieke meisje Maya al om zes uur op mijn deur te kloppen. Gelukkig voelde ze zich al wel wat beter. We zijn nog even blijven liggen en om zeven uur opgestaan. Jammer genoeg was de thee vanmorgen al op, maar we hadden wel een lekker ontbijt. Ook ‘s morgens eten we warm. De laatste drie dagen was ook een groep leerlingen met hun begeleiders en leerkrachten wezen logeren op de school, zij komen van meer landinwaarts. Gisteren had de oprichter van de school mij al aangesproken dat hij wat persoonlijks met mij wilde bespreken, maar we waren elkaar misgelopen. Vanmorgen tijdens het ontbijt kwam hij weer naar mij toe met de vraag of ik alsjeblieft naar hun dorp en school wilde komen kijken om ze van advies te voorzien. Ik heb niets beloofd, aangezien het op een afstand ligt van ongeveer veertien uur reizen met de trein. We hebben wel gegevens uitgewisseld en ik heb ze tevens aan John voorgesteld. Nu is John sowieso geen voorstander van de English schools in India. En daar is enigszins ook wel wat voor te zeggen. Maar de Engelse taal opent wel deuren en de vraag daarvoor van ouders is daarom ook groot. De scholen van de overheid schijnen waardeloos te zijn. Het betreft dan voornamelijk de leerkrachten, die zwaar onder de maat presteren en niet gemotiveerd zijn. Zij krijgen namelijk hun salaris al en vinden daardoor dat ze niets meer hoeven te doen. Als er meer van ze geëist wordt gaan ze staken en vreemd genoeg worden ze niet ontslagen.
Nog even met Lenny naar het park geweest, waar ik bijna in slaap viel. Om elf uur toch nog maar even terug naar bed gegaan en geslapen tot de bel van de lunch om half één ging. Daarna zijn we richting new market gegaan om een cadeautje voor mijn verjaardag te kopen. Lenny wilde een mooie sari voor mij kopen. We hebben een mooie zijden sari gekocht en nog en simpele katoenen. Daarna zijn we een lekkere dosi gaan eten. Dat is een gerecht uit zuid India, een soort deegkorst dat gevuld is met wat je wilt. Voor Lenny werd het er een met kaas en voor mij eentje met ui en kerrie aardappelen en een lekker vers ananas sapje erbij. Hadden we samen weer gegeten voor iets meer dan twee euro. Toch ook maar weer even langs een apotheek geweest voor de die ene soort van malaria pillen die we wel konden krijgen, maar die man adviseerde ons toch om eerst een dokter te consulteren toen ik op het punt stond om de hele doos te kopen. We konden de bussen voor de terug weg gelukkig weer vinden en daar maar weer aan iemand gevraagd welke bus we moesten hebben. We leren de omgeving steeds beter kennen, ook als het iets verder is.
Weer op de school aangekomen bleek dat er weer twee andere meiden ziek waren. Ook kleine Anita had hoge koorts en lag stilletjes alleen te huilen. De andere twee zieken van gisteren krijgen met vlagen hoge koorts, morgen met Sanghita overleggen of er bloed geprikt moet gaan worden, want dat zijn wel malaria symptomen.
25 Oktober 2010 - 08:45
Louise:
Hallo Isis en Lenny wat heerlijk om weer wat te lezen over jullie.Zo te zien beginnen jullie er al aardig jullie draai te vinden. Je bent er best op je plek dus geniet ook maar want voor je het weet is het voorbij.Hier gaat alles wel goed.Isis een fijne verjaardag en tot schrijfs XXX -
25 Oktober 2010 - 08:50
Tabitha:
Gefeliciteerd met je verjaardag Isis! Laat je nog even weten wat de dokter heeft gezegd? Niet ziek worden hoor!!!!! lieve verjaardagsknuffel Tabitha -
25 Oktober 2010 - 10:20
Hans:
Leuk om je reisverslagen te lezen uit een andere wereld. Overigens van harte gefeliciteerd.
Fijne dag -
25 Oktober 2010 - 10:35
Irma:
Hoi Isis en Lenny,
Isis nog gefeliciteerd met je verjaardag! En natuurlijk nog heel veel jaren ++ toegewenst.
Leuk om de foto's te zien. De beelden bij jullie verhalen vertellen nog meer van jullie belevenissen. Gaat alles verder goed, heb je je pillen al te pakken!! Zorgen jullie naast alle anderen ook goed voor jullie zelf! Tot schrijfs, Irma -
25 Oktober 2010 - 11:14
Hilfried:
hoi zus gefeliciteerd met je verjaardag maak er maar een leuke dag van liefs levi julia jeremy en hilfried
25 Oktober 2010 - 13:14
Marco :
HIEP HIEP HOERA,
van harte gefeliciteerd met je verjaardag.groetjes van Marco, Desiree,
Gabriel en Tristan -
26 Oktober 2010 - 11:49
Nanja:
Hoi. Dagje te laat, maar alsnog VAN HARTE Isis.
Zo te lezen ben je wel verwend door Lenny.
En wat een leuke foto's op de site!
We hebben de mail van Lenny ook gehad. Bjarne gaat snel terug mailen hoor.
Wat kunnen jullie daar veel betekenen voor die meisjes zeg. Dat verhaal over dat jurkje voor Anita. Schattig!
Heel veel lieve groetjes
26 Oktober 2010 - 21:06
Berlinda:
Sorry, sorry druk,druk druk
maar
Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag .
De sari staat je goed,mooi die kleuren.
Leuke foto,s we hebben er wel naar uitgekeken.
lenny ziet er goed uit ondanks de pittige eten
Nou nog een foto van jou met je klas en de school.
Groetjes en beteschap aan de meisjes